Praktijk voor natuurgeneeskunde – Orthomoleculair therapeut – Systemisch therapeut Begeleider Metabolic Balance

Kinderen met een jodiumtekort hebben ca. 7 tot 10 minder IQ-punten dan kinderen met voldoende jodium. Dit geldt ook voor kinderen van moeders met een lage jodiumstatus.

Jodium is nodig voor de productie van schildklierhormoon. Dit is een belangrijke gangmaker voor ontwikkeling en groei.  Jodium is daarom cruciaal tijdens de zwangerschap, omdat tijdens die periode de fundamenten gelegd worden voor een optimale ontwikkeling van de hersenen.

Suppletiestudies bij kinderen van 5 jaar oud tonen aan dat jodium voor of tijdens de zwangerschap het IQ bij het kind verhogen (+ 7,4 punten).

In de meeste studies werd weinig rekening gehouden met indirecte invloeden. Bijvoorbeeld, moeders die extra jodium krijgen, zouden zich energieker en minder depressief kunnen voelen. Dat zou dan indirect een gunstige weerslag kunnen hebben op de opvoeding van het kind.

Referenties: 

Bougma K, Aboud FE et al. Iodine and mental development of Children 5 years old and under: A systematic review and meta-analysis. Nutrients 2013, 5, 1384-1416; doi:10.3390/nu5041384

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: