Praktijk voor natuurgeneeskunde – Orthomoleculair therapeut – Systemisch therapeut Begeleider Metabolic Balance

Werkwijze volgens kPNI

Orthomoleculaire therapie volgens de klinische Psycho Neuro Immunologie

Klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI) is de wetenschap over hoe organen en orgaansystemen  met elkaar communiceren door biochemische en neurale processen. Een verstoring in het ene orgaansysteem kan leiden tot klachten in een ander orgaansysteem. Ook kunnen chronische stress, of ervaringen vroeg in het leven, het immuunsysteem ernstig verstoren. Dit speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van allerlei (chronische)aandoeningen.

Aanpak:
– Analyse van uw klachten, zodat de oorzaak herkenbaar wordt;
– Uitleg over de werkingsmechanismen achter uw klacht;
– Het herkennen van de samenhang tussen emotie en klachten;
– Uw “verborgen” eigenschappen ontdekken die u terug in balans brengen;
– Kennisoverdracht over evolutionair verantwoorde voeding;
– Advies over beweging.

Met het onderdeel – Kennisoverdracht over evolutionair verantwoorde voeding – wordt een gericht voedingsadvies (dit staat los van het Metabolic Balance programma elders op deze site) gegeven. Het is opmerkelijk hoeveel klachten daarmee onder controle komen of geheel verdwijnen. Met deze aanpak is ruimschoots ervaring opgedaan. Pas als er klachten over blijven is  orthomoleculaire therapie doorgaans zinvol. Na aanpassing van het dagelijks menu geven resterende klachten een veel duidelijker beeld en kan gerichter met orthomoleculaire therapie gewerkt worden. Er zijn dan nog maar enkele gerichte middelen nodig.

Orthomoleculaire therapie betekent het toepassen van optimale concentraties van voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren en plantenextracten. Dit is zinvol als daarmee de werkingsmechanismen achter uw klacht beïnvloed kunnen worden. Het lukraak gebruik van deze producten is niet zo zinvol. Dit behoeft nuancering als het gaat om tekorten in grote bevolkingsgroepen (zie berichten hierover op deze site).

De integratie van kPNI en orthomoleculaire therapie is de basis voor een juiste behandeling. De klinische Psycho Neuro Immunologie maakt gebruik van zeer veel  kennis over werkingsmechanismen waar wetenschappelijke concensis over bestaat. In de algemene benadering van de geneeskunde wordt deze kennis helaas gemedicaliseerd. Medicatie is nogal eens onnodig. De natuur voorziet in veel stoffen met dezelfde werking. Bovendien is meer kennis over voeding en het bewust worden van de kracht van het brein bij elke klacht een belangrijk deel van de oplossing. Vaak is het al voldoende voor volledige genezing.

Advertentie
%d bloggers liken dit: