Praktijk voor natuurgeneeskunde – Orthomoleculair therapeut – Systemisch therapeut Begeleider Metabolic Balance

Over uw therapeut: Peter Wever

Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik volgens de Psycho Neuro Immunologie (PNI) en orthomoleculaire geneeswijze. Gewichtsgerelateerde klachten begeleid ik met Metabolic Balance.

Jarenlang heb ik me bezig gehouden met innovaties in de plantaardige en dierlijke voedselproductie.  Nieuwe ontwikkelingen prikkelden altijd mijn intuïtie met de vraag:
“Wat voor effect heeft deze ontwikkeling op ons voedsel en wat betekent dit dan voor onze lichaamsprocessen”. Geleidelijk werd ik mij bewust van een groeiend spanningsveld tussen enerzijds de inhoudelijke kwaliteit van onze voeding en de officiële adviezen daarover en anderzijds de behoefte aan voedingsstoffen van de mens en zijn leefwijze. Vanuit die bewustwording is mijn praktijk ontstaan.

Na een studie HBO-medische kennis, en een HBO opleiding voor Gezondheidsadviseur ben ik klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI) gaan studeren. In maart 2011 heb ik de studie succesvol afgerond*. Deze studie heeft een enorme wereld voor mij geopend, waarmee ik veel mensen kan helpen. De kPNI maakt duidelijk hoe gedachten, emoties, het zenuwstelsel en het immuunsysteem met elkaar communiceren. Alle organen en orgaansystemen staan door biochemische en neurale processen met elkaar in contact. Een verstoring in het ene orgaansysteem kan leiden tot klachten in een ander orgaansysteem. Ook kunnen chronische stress of ervaringen vroeg in het leven het immuunsysteem ernstig verstoren. Dit speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van allerlei (chronische)aandoeningen. De kracht van ons brein mag daarbij niet onderschat worden. Het positief inzetten van deze kracht kan ik nu door de kPNI opleiding bij patiënten activeren.
De kPNI maakt ook glashelder wat de hedendaagse voeding allemaal met het lichaam doet. Het is fascinerend om te zien hoe krachtig dit wetenschappelijk is onderbouwd en hoeveel wetenschappers hier momenteel aan werken.

Steeds bestudeer ik nu de nieuwste wetenschappelijke inzichten en volg seminars op het gebied van onze evolutionaire oorsprong, de relatie met onze voeding, de relatie met onze leefwijze en de werkingsmechanismes achter de (chronische)gezondheisproblemen van onze tijd.

Naar mijn overtuiging is het in deze tijd van groot belang goede adviezen over voeding en het effect van stress aan te bieden aan partners die zich voorbereiden op het krijgen van kinderen. Deze doelgroep is moeilijk bereikbaar, maar het belang is groot vanwege de hersenontwikkeling van het kind in de baarmoeder en de vroege ontwikkeling na de geboorte. Met goede advisering zijn een aantal hedendaagse problemen van kinderen te voorkomen.

Bij de beroepsvereniging V.B.A.G. ben ik geregistreerd als Natuurgeneeskundig Therapeut. Consulten worden daardoor bij veel verzekeringen (deels) vergoed indien u een aanvullend pakket heeft afgesloten.

Mijn praktijk is gevestigd in een woon-werk pand te Zoetermeer.

U bent van harte welkom in de praktijk.

Peter Wever

* De studie kPNI wordt georganiseerd door Natura Foundation.  Het diploma geeft  toegang tot de masteropleiding.

Advertentie
%d bloggers liken dit: