Praktijk voor natuurgeneeskunde – Orthomoleculair therapeut – Systemisch therapeut Begeleider Metabolic Balance

Systemisch werk en familieopstellingen

Fofo mensen bewerkt

Wij verzorgen belevingsavonden en dagen of avonden voor familie- en organisatie opstellingen in Rotterdam, in Woerden en op enkel locaties in Zoetermeer .

Belevingsavond systemisch werk en familieopstellingen. 

Regelmatig zullen wij belevingsavonden systemisch werk en familieopstellingen begeleiden.

Binnen het systemisch werken is de familieopstelling de meest bekende toepassing. In de workshop komen een aantal oefeningen aan de orde, waarin elke deelnemer kan beleven en voelen wat er  gebeurt tijdens een opstelling.

Tijdens een familieopstelling wordt het systeem geplaatst in de ruimte. De familie is namelijk een systeem. Ouders, grootouders, broers, zussen en kinderen behoren tot het systeem. Zelfs als ouders gescheiden zijn of wanneer er een abortus wordt gepleegd behoort ook deze persoon tot het systeem.
Een systeem heeft een collectief geweten, wat voornamelijk in het teken staat van overleven binnen de familie. Hierdoor kunnen familieleden bepaalde onbegrepen gedragspatronen of emotie ontwikkelen die een onbewuste basis hebben, maar hinderlijk zijn in het dagelijks functioneren.
Door het systeem op te stellen vanuit de probleemstelling (anamnese) kan degene die het onderwerp inbrengt als het ware via de opstelling in de spiegel kijken en inzicht verwerven over de achtergronden van de onbegrepen
gedragspatronen of emotie. Meer informatie.

De belevingsavonden systemisch werken en familieopstellingen worden begeleid door Monique Nouwen (Systemisch therapeut en werkzaam als Psychodynamisch therapeut) en Peter Wever (Natuurgneeskundige en Systemisch therapeut). Wij zijn gecertificeerde Systemische therapeuten en opgeleid door o.a. Otteline Lemet; directe leerling van Bert Helinger, de geestesvader van deze techniek.

Op deze pagina worden locaties en datums aangegeven waar wij workshops gaan verzorgen in de regio Rotterdam, Zoetermeer en Woerden. U kunt zich nu reeds aanmelden op info@biovion.nl als u hierover geïnformeerd wilt worden. Indien je als deelnemer aan deze avond(en) een onderwerp in wilt brengen dan is daar afhankelijk van de prioriteit ruimte voor. Dit graag vooraf melden bij Monique Nouwen (Praktijk SENSUS) of Peter Wever (contactinformatie).

 

Advertentie

Commentaren op: "Systemisch werk en familieopstellingen" (1)

  1. 20 September de kennismakingsavond Systemische opstellingen was een TOP avond.
    Een start met 17 volledig vreemden eindigde met verbinding en vertrouwen en voor een aantal personen, prachtige ervaringen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: