Praktijk voor natuurgeneeskunde – Orthomoleculair therapeut – Systemisch therapeut Begeleider Metabolic Balance

Metabolic Balance

Logo Metabolic Balance Banner-BioVion
Klik hier voor een gratis kennismakingsgesprek over het Metabolic Balance programma.

Metabolic Balance is een stofwisselingsprogramma  om uw gezondheid te bevorderen, gewichtsproblemen op te lossen, uw stofwisseling in balans te brengen en uw vitaliteit te vergroten. Bij Biovion bieden we u unieke extra kennis om dit programma succesvol om te zetten naar een levenswijze.

Wilt u voor altijd een goed gewicht en/of minder klachten? Met het Metabolic Balance programma lukt het.  Dit is een persoonlijk voedingsplan dat werkt! Met de kennis die we overdragen blijft het bereikte resultaat voor altijd te behouden! Belangrijk: Het programma is gebaseerd op normaal verkrijgbare voedingsmiddelen (geen poeders en pillen).

Met het Metabolic Balance programma leert u dat te eten wat bij onze genen past. Dit zorgt op natuurlijke wijze voor een gezond gewicht en de juiste hormoonbalans. Bij Biovion leggen wij u tijdens de consulten uit hoe voeding werkt en wat voeding met u doet. Wij zijn hierin gespecialiseerd. U verwerft inzicht in de achterliggende werkingsmechanismen.  Deze kennis zal u  levenslang van pas komen en maakt het “anders leren eten” veel gemakkelijker.

De kracht van Metabolic Balance

 1. Toepasbaar bij normale gewichtsvermindering, ernstig overgewicht (Metabool Syndroom) en corrigerend bij ondergewicht.
 2. Door de correctie op overgewicht verminderen algemene gezondheid klachten. Vitaliteit neemt snel toe.
 3. Gewrichtsklachten nemen doorgaans al af na enkele weken. Dit geldt ook voor allergieën en overgevoeligheidsklachten.
 4. Het Metabolic Balance programma is geschikt voor diabetes Type II patiënten die medicatie verantwoord willen afbouwen. In veel gevallen kan Type II diabetes  met dit programma in teruggereguleerd worden naar normaal. Medewerking van bahandelaars, zoals o.a. de diabetesverpleegkundig is daarbij noodzakelijk.
 5. Metabolic Balance is gebaseerd op de meest actuele wetenschappelijke inzichten over het behandelen van de oorzaak van welvaartsziekten.
 6. Het programma is gebaseerd op normaal verkrijgbare producten. Dus geen (eiwit)poeders en geen pillen (tenzij therapeutisch wenselijk).
 7. U krijgt een protocol, waarop u levenslang terug kunt vallen. U leert de juiste keuzes maken voor een passend dagelijks gevarieerd menu. Geen verplichtend dieet, omdat een eigen menukeuze blijvend is.

Al tijdens de eerste fasen van het programma verbeteren vitaliteit en uithoudingsvermogen.

U bereikt door het volgen van het programma een stabiel streefgewicht (zowel bij over- als ondergewicht).

U krijgt een mooiere huid in het gezicht en in het algemeen.

Uit onderzoek blijkt dat slanke Nederlanders aanmerkelijk minder gezondheidsklachten hebben.

Neem uw bodymanagement in eigen hand!

Het opstellen en begeleiden van uw voedingsplan bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Uitleg, BIA meting (meting van de lichaamsamenstelling), bepaling BMI (Body Mass Index) en een aantal vragen over uw gezondheidsstatus; 
 • Bloedafname (vindt plaats bij Biovion);
 • Uitgebreide bloedanalyse* (bepaling ruim 30 bloedwaarden; hiervoor werken we samen met een geaccrediteerd en gecertificeerd medisch laboratorium);
 • Opstellen van uw persoonlijk voedingsplan met het computerprogramma van Metabolic Balance;
 • Uitgebreide bespreking en start met het voedingsplan;
 • Totaal 10x begeleiding van gemiddeld 1 uur (inclusief  introductie).

Kosten van het volledige programma. Omdat ik lid ben van de VBAG worden de consulten door de meeste ziektekostenverzekeraars (ten dele) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw verzekeraar naar de vergoeding voor natuurgeneeskundige consulten.

* Ter informatie: Metabolic Balance heeft niets te maken met het z.g. bloedgroependieet. Dat is iets geheel anders.  

Klik hier voor een gratis kennismakingsgesprek over het Metabolic Balance programma.

Advertentie

Commentaren op: "Metabolic Balance" (13)

 1. Met toestemming geplaatste ontvangen mail:

  Inmiddels zijn we terug van vakantie, de koffers zijn weer uitgepakt, de wasmachine draait.

  Met name Hans was zeer opgelucht toen we merkten dat onze conditie er positief op vooruitgegaan was. Het tegendeel waarmee we rekening hadden gehouden: dat we veel minder kracht zouden hebben. We liepen veel gemakkelijker dan voorgaande jaren, we hebben zelfs wandelingen gemaakt, die we vroeger niet gemaakt zouden hebben. En het klopte wat Hans opviel, aangekomen op de alm waren er eigenlijk alleen maar mensen die beduidend jonger waren dan wij.

  Met eten is het ook goed gegaan, ontbijten volgens de richtlijnen was geen probleem. Onze lunch hebben we meestal zelf voorbereid; de vers geplukte bospaddestoelen en sla boven op de berg hebben we ons natuurlijk niet laten ontgaan. Ook het diner in het hotel ging goed, de kokkin deed haar best voor ons. De eiwitten waren uitstekend, de groente thuis is wel beter.

  De laatste dagen hebben we ons regime (bewust) meer en meer laten varen. Dat heeft zijn consequentie niet alleen in toename van gewicht. Nu we weer thuis zijn, merken we ook heel duidelijk dat we ons met ons ‘eigen’ eten heel erg prettig voelen.

 2. Met toestemming geplaatste ontvangen mail:

  Ik wil je de laatste opsteker die ik vorige week kreeg niet onthouden, hij is nl minstens zo voor jou bedoeld. Hij kwam van de dame bij wie ik twee keer per jaar mijn gezicht laat masseren en die dan een natuurlijk olietje voor me maakt om mijn gezicht schoon te maken en te voeden, Sandrina van de Loo (Skins instituut in Amsterdam). Zij begint de behandeling altijd met een vergrootglas: scherp naar je gezichtshuid kijken. Nu keek ze eerst op een plekje op mijn rechter wang, daarna op de linker wang; ze bekeek zeker wel 6 plekjes en zei maar niets… Ik dacht onderwijl, mijn huid zou inmiddels toch beter geworden moeten zijn bij dat goede eten, waarom zegt ze niets…. Na het intensief bekijken van zeker wel zes plekjes bleek, dat ze flabbergasted was vanwege de enorme verbetering. ‘Technisch gesproken’, zei ze ‘zou ik je huid niet hoeven te reinigen en zou je direct weer kunnen vertrekken’. De behandeling die ik vanwege lichte couperose zou krijgen, was niet meer nodig. En de lichte ontvlambaarheid was eveneens verdwenen. De behandeling bij haar is weldadig en hebben we natuurlijk door laten gaan. Tot nog toe heb ik van haar het grootste compliment gekregen. Vanwege haar achtergrond zei ze bij alles wat ik haar over onze nieuwe levenswijze vertelde: ja, dat begrijp ik; ja dat snap ik heel goed. Onvoorstelbaar, geweldig!

 3. Ineke Kleiss-Bruins zei:

  Enthousiast geworden door de resultaten M.B. voedingswijze door mensen in mijn omgeving, besloot ik een info consult aan te vragen, samen met mijn echtgenoot, bij Peter Wever. ( 2 horen meer dan 1)

  Mijn kennissen raadden hem aan omdat hij naast de uitgebreide kennis van het M.B. programma ook een grote specialistische kennis heeft op allerlei gebied. Al onze vragen werden op een prettige, rustige en begrijpelijke manier en goed onderbouwt beantwoordt.

  Half januari ben ik gestart en door de goede begeleiding heb ik mijn streefgewicht na 4 maanden zonder al te veel problemen gehaald; te weten 18 kg afgevallen!

  Ik kan mij nu een “sjoemel dag” veroorloven en wat er dan aan komt is er na 1 of 2 dagen weer af. Ik heb mij tot nu toe door deze voedingswijze steeds goed gevoeld zonder hongergevoel. Ik voel mij nu fitter en energieker.

 4. I started with Metabolic Balance program by Peter in November 2012. Besides the great results regarding my weight, I got a lot of new insights from Peter, which changed my diet and gave a great boost towards the new and healthy life style. Peter is a great MB couch, but he brings much more into the picture – his knowledge and interest in the developments of the healthy eating and body balance is really fascinating. Meetings with him were not just about losing weight, they are about understanding your body as a whole and treating it with the respect it deserves.

  My husband and my mom also followed the MB program with Peter and it worked amazing!

  So if you are looking to change your eating habits , enjoy your food, your body, get new energy and get a kick out of your life – Peter is the right person to have support from!

 5. Ik ben bij Peter Wever beland doordat ik klachten had van vermoeidheid,last van me darmen en exceem. ik had gehoord dat hij een voedingsdeskundige was en hoopte dat hij me kon helpen van deze klachten af te komen en te ontdekken waar die darmen nou zo vervelend op reageerde.
  En dat deed hij geweldig, we zijn in juli 2013 begonnen met mb en na 3 weken merkte ik al een enorm verschil… ik sliep beter,geen gas meer in de darmen,en met name de fitheid kwam weer helemaal terug.
  Langzamerhand gingen er wat kilos vanaf en leerde ik veel over voeding, de manier hoe met eten en drinken om te gaan,wat er in je lijf gebeurt als je bepaalde voedingsstoffen binnen krijgt.
  Het fijne van dit alles is dat je niet op dieet word gezet maar een nieuwe manier van leven ontwikkeld waar je je veel fitter door voelt… en daardoor ook niet moeilijk is om vol te houden.
  Nog steeds kan je uitgebeid koken alleen met andere producten dan voorheen, lekker eens wat te snoepen nemen alleen weet je de nawerking ervan en beslis je zelf of je dat er voor over hebt.
  Alle producten zijn gewoon in de supermarkt verkrijgbaar en op de markt dus die gewoonte verander je niet alleen loop je heel anders door de supermarkt heen dan voorheen.
  Voor iedereen die een verandering wil maken echt een aanrader!!!!

 6. Nanja Kessenich zei:

  Hallo ik ben Nanja,en ben in november op een beurs bij de tafel voor MB beland en wat Peter mij daar vertelden over MB sprak mij gelijk aan en heb toen een afspraak gemaakt, nu is het begin Maart en ik ben niet alleen op mijn streef gewicht maar heb ook beduidend minder last van mijn reuma, ik vertel het ook aan heel veel andere die zowel gewicht als andere problemen hebben. dank voor je goede begeleiding Peter

 7. Annegien zei:

  24 januari ben ik bij Peter begonnen aan MB. Na jaren zoeken wat de juiste voeding voor mij zou kunnen zijn, was ik heel erg nieuwsgierig wat Peter voor mij zou kunnen betekenen.
  Elke afspraak was weer een leermomentje en heeft Peter “zijn ankertjes” geplaatst.
  De manier van eten en wat je lichaam nodig heeft is mij geheel duidelijk geworden.
  En dat je daar niet eens heel veel moeite voor hoeft te doen. Alles is verkrijgbaar in de supermarkt. Ook het eten naast het sporten is voor mij heel belangrijk geweest.
  Peter heeft me op een goede manier verteld wat je lichaam nodig heeft.
  In 4 maanden tijd ben ik 15 kilo afgevallen. En het blijft eraf! Ik heb geen honger gevoel meer en ik weet nu wat ik moet doen als ik dat wel zou hebben.
  Peter vindt het ontzettend leuk om je wegwijs te maken in de wereld van voeding.
  En dat is hem ook zeker gelukt. Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet!
  Hier kan ik mee verder!

 8. Via een nichtje (heel lovend over Peter) ben ik bij Peter terecht gekomen. Ik zat niet lekker in m’n vel, had minstens tien kilo overgewicht en gewrichtsklachten. In februari ben ik begonnen met MB en drie maanden later was ik vijftien kilo kwijt en voelde me topfit 🙂 En het is bijna niet te geloven maar het kostte me niet eens zoveel moeite! Peter kan heel helder uitleggen wat belangrijk is voor een gezond voedingspatroon en vooral ook waarom. Dat is een enorme stimulans voor mij geweest: ik wil begrijpen hoe mij lichaam reageert op voedingsstoffen en hoe ik zelf invloed heb op het optimaliseren van mijn stofwisseling en conditie. Mijn leven is totaal veranderd door mijn nieuwe manier van eten. Ik kan het soms nog niet bevatten hoe snel en makkelijk dit is gegaan. En het mooie is dat ik totaal geen behoefte heb aan alle lekkers waarvan ik dacht dat ik niet zonder kon. Dankzij Peter weet ik precies wat ik wel en niet moet doen om me goed te voelen.

 9. Diana Suttorp zei:

  In januari 2014 ben ik op aanraden van een vriendin begonnen met MB. Bij mijn vriendin was het bijzonder succesvol en was het programma makkelijk te volgen.
  In mei 2014 was ik 17 kilo afgevallen, deze zijn er tot op de dag van vandaag nog steeds af. Wat mij aanspreekt in het programma is de energie die ik heb ervaren die vrijkomt na enige tijd. Deze positieve wending was bijzonder welkom. Na jaren van overgewicht en futloosheid.
  Toegegeven, de eerste weken waren voor mij zwaar en best ook emotioneel, want ik heb best wel wat los moeten laten aan verkeerde eetgewoontes. Tijdens de eerste ontmoeting vertelde Peter dat je altijd op dit programma kan terugvallen. Dat doe ik ook, ik probeer me zoveel als kan aan de voedingsmiddelen op de lijst te houden en gun mezelf ook wat ruimte, je kan het altijd weer oppakken, dus ook bij de volgende maaltijd.

  Al met al een zeer positieve ervaring. Ook het contact met Peter was zeer goed, hij is een rustige man die je met veel respect behandeld en zeker niet met een opgeheven vinger je vertelt wat wel en niet kan. In de eerste weken was hij een grote steun voor mij door te zoeken naar waar bij mij de pijnpunten zaten en mij daarin te helpen.

  Heel erg bedankt daarvoor Peter!

  Iedereen in mijn omgeving die mij complimenteert over het gewichtsverlies vertel ik over het programma en ik zal dat ook blijven doen!

  Diana Suttorp

 10. 3 maanden ben ik nu bezig met een nieuw eetpatroon na jaren van buikklachten. Mijn prikkelbare darmen zijn met deze nieuwe eetwijze duidelijk rustiger geworden. Het was zeker wennen in het begin maar op dit moment heb ik een goede basis gevonden. Ik eet heel gevarieerd en maak de lekkerste gerechten. Ik heb heel veel geleerd over voeding en ik ben ook blij met de 7 kg die ik inmiddels ben afgevallen. ik voel me een ander mens.
  Om me heen spreek ik veel mensen die soortgelijke klachten hebben en die vertel ik dan heel enthiousiast mijn bevindingen en die adviseer ik dan ook om een afspraak te maken.

  heel erg bedankt Peter voor je wijze lessen!

  Hartelijke groet,
  Loes van de Ridder

 11. Met toestemming geplaatste ontvangen mail:

  Begin 2016 ben ik op aanraden van een andere natuurgeneeskundige bij Peter terechtgekomen. Nu is het een jaar later en ben ik ruim 40 kilo afgevallen en op weg naar mijn streefgewicht. De Metabolic Balance methode is een prettige methode, waarbij je een voedingsplan krijgt dat is afgestemd op jouw eigen lichaam (bloedwaarden, allergieën, aanvangsgewicht en streefgewicht). In het begin is het een paar weken uitproberen wat je allemaal mag eten en hoeveel. Het hielp mij om op te schrijven wat ik per week per maaltijd at, zodat ik ook voldoende varieerde. Het voedingsplan geeft aan uit welke producten je kunt kiezen en schrijft niet voor wat je die dag moet eten, waardoor je heel veel kunt variëren en kunt ervaren wat je zelf prettig en lekker vindt om te eten.
  Het fijne van het volgen van het progamma bij Peter is dat hij heel veel kennis heeft van wat voeding doet in je lijf en wat je daarom beter wel of niet kunt eten. Het mooie daarvan is dat hij dit gedoceerd brengt waardoor je thuis ook weer de tijd hebt om verdere informatie over het onderwerp te zoeken op internet en te ervaren of het product inderdaad tot bijvoorbeeld vermoeidheid leidt.
  Het voedingsplan betekent ook niet dat je niet meer kunt genieten van eten. Wanneer je je aan de basisregels houdt kun je gemakkelijk in een restaurant eten en een keer afwijken van de regels is geen enkel probleem. Je kunt daarna het plan weer gewoon oppakken. Afgelopen jaar ben ik vaker uit eten geweest dan de jaren ervoor.
  Daarnaast gaf Peter bij elke afspraak advies over bewegen. Dit ging op een opbouwende manier, zodat je lijf ook weer kan wennen aan een actievere levensstijl. Ik had in januari 2016 niet gedacht dat ik zonder ’s ochtends eerst te eten twee uur lang kan sporten en daarna geen behoefte heb aan ontbijt of zelfs lunch.
  Na een aantal weken leek bij mij het afvallen te stagneren. Op basis van mijn bloedwaarden heeft Peter een aantal voedingssupplementen geadviseerd, die hielpen.
  Ik ben na een jaar nog niet op mijn streefgewicht, maar ben wel enorm veel afgevallen en heb de tools in handen om mijn streefgewicht dit jaar wel te gaan bereiken en daarna te behouden. Tijdens de afspraken geeft Peter je ook het vertrouwen dat je het streefgewicht kunt halen.
  De eerste stap (aanmelden voor een kennismakingsgesprek) was eigenlijk de moeilijkste en grootste stap. De stappen daarna kostten misschien meer doorzettingsvermogen en meer inspanning, maar waren veel makkelijker. Zeker omdat je na een paar weken al merkt dat je meer energie krijgt en je gewicht afneemt. Mocht je twijfelen of deze methodiek en deze therapeut bij je passen, maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek dan heb je in ieder geval de eerste grote stap genomen.
  Peter, dank je wel voor je prettige begeleiding en het vertrouwen dat je steeds hebt uitgesproken. Het heeft mij enorm veel fitter gemaakt en ik had aan het begin van het traject niet verwacht dat ik zo makkelijk zoveel gewicht zou verliezen.

  Met vriendelijke groet,
  D.O.

 12. Marjan van Lexmond zei:

  Dol gelukkig en gezond voel ik me nu, een levensstijl die bij mij past. Sinds jaren voel ik me weer gezond. Eten waarvan ik dacht dat het zo gezond is (citrusfruit) heeft bij mij een averechtse werking. Dit heb ik sinds MB ook niet meer gegeten. Elke 3 maanden was ik voor controle bij de huisarts, glucose, bloeddruk en cholesterol was te hoog. Nu na een half jaar zijn alle waardes gezakt en mag ik volgend jaar terug komen. De technische uitleg die Peter geeft hoe het lichaam werkt is verhelderend. De complimenten van mijn omgeving zijn dagelijks hoorbaar want niet onbelangrijk ik weeg 14 kg. minder voel me fitter, en is mijn spiermassa door het sporten toegenomen.

  een gezonde groet,
  Marjan van Lexmond

 13. Albert-Jan Hartog zei:

  Albert-Jan Hartog

  Na vele jaren elk jaar te zeggen ik wil wat kilo’s kwijt werden het er elk jaar toch elke keer een beetje meer.

  Vorig jaar eind Juni gestart bij Peter en ben nu weer op mijn ideale gewicht.

  bijna 20 kg lichter sport ik makkelijker.
  Nadeel is wel dat de gardarobe vernieuwd dient te worden.

  Heb geleerd hoe ik mijn voeding in balans kan houden en blijf dat nu ook.

  Aan iedereen aan te bevelen die echt zijn eetpatroon wil doorbreken.

  PS aan al die mensen om me heen die denken dat ik ziek ben. Nee, ik ben alleen een hoop kilo’s kwijt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: